Kiskunhalas

2018.03.13. 13:29

Az elfogadás volt a halasi esélynap célja

Az elfogadásról és az előítéletek felszámolásáról szólt az esélynap Kiskunhalason, amelyet négy év után rendezett meg újra Kiskunhalason a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

Pozsgai Ákos

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Nagy Renáta, a Bács-Kiskun Megyei Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője szerint fontos, hogy a társadalom perifériáján élők mindennapjait megismerje a társadalom.

– A rendezvénysorozat célja ráirányítani a figyelmet a különféle hátrányos helyzetű célcsoportra (idősek, hátrányos helyzetű családok, gyermekek, fiatalok, fogyatékossággal élők, romák), de egyben be is mutatni értékeiket. Hisszük, hogy az esélyegyenlőség ügyével történő ilyenfajta ismerkedés az elfogadás, az együttélés természetességét eredményezheti – hangsúlyozta az irodavezető.

A rendezvényt megnyitó Juhász György, a halasi Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője szerint ezeknek a programoknak az előítéletek felszámolása és a tolerancia megerősítése a célja.

Szomorú, hogy a szervezőkön és a meghívott fellépőkön kívül nem sokan érdeklődtek a rendezvény iránt.

A színpadi műsorok mellett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság interaktív foglalkozásokon várta az érdeklődőket, valamint az esélyegyenlőségi rajzpályázat alkotásaiból készült kiállítást is bemutatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában