Bács-kiskun

2018.02.04. 14:23

Megyénk kiválósága lett a Pécsi Tudományegyetem új dékánja

A Bács-Kiskun megyei kötődésű dr. Medvegy Gabriella lett 2018. február 1-től a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Karának (MIK) új dékánja. Ezzel az új vezető a pécsi egyetem történetének ötödik női dékánja.

Maksa Balázs

A kar korábbi tudományos és kapcsolati dékánhelyettesét dr. Bódis József rektor nevezte ki dékánnak 2018. február 1-től 2021. december 31-ig, miután a PTE MIK dékánválasztó testületei támogatták pályázatát – írja a bama.hu.

Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Karának új dékánja, a Bács-Kiskun megyei Szabadszálláson született, majd általános iskolai tanulmányait Jászszentlászlón végezte, gimnáziumi éveit pedig a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban töltötte. Okleveles építész, 2006-ban szerzett doktori fokozatot, 2011-ben habilitált. 2012-ben Junior Prima díjat nyert építőművészet kategóriában, egy évvel később Magyari Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjban részesült a Nemzeti Kiválóság Program keretében. 2013 – 2017 között a MIK dékánhelyettese, és a Kar nemzetközi képzési portfóliójának kiépítéséért, valamint a nemzetközi kapcsolatainak működtetéséért volt felelős.

Fotó: bama.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában