Kiskunhalas

2018.01.14. 15:22

Új sütőket kapott az iskola

Folyamatosak a különböző infrastrukturális fejlesztések a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakiskolájában. A napokban a cukrász tanműhely kapott hat új sütőt.

Pozsgai Ákos

A gasztronómia területén mindig is élen járt a halasi szakképző iskola, több rangos hazai és nemzetközi versenyen is kiválóan szerepeltek a cukrász- és péktanulók.

Egy újabb nyertes nemzetközi pályázatnak köszönhetően a szerbiai Zombor közgazdasági középiskolájával közösen a tanév második felére programot szervez a két iskola az egészséges életmód, a természetvédelem és a turizmus jegyében. A március elején induló egyéves program során a határon túli és az itthoni fiatalok együtt ismerkednek a határtérség kulturális és történelmi értékeivel is.

A halasi diákok augusztusban a Vajdaságban vesznek részt egy nyári táborban zombori diáktársaikkal, majd a vajdasági diákok érkeznek Kiskunhalasra, ahol a helyi gasztronómiai és kulturális értékek mellett megismerkedhetnek a Sóstó élővilágával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában