Baja

2018.01.07. 11:20

Sokat várnak az idei évtől

Ezekben a napokban sokan még a tervezgetés, latolgatás időszakát élik. Most szembesülhetünk először több korábbi döntés következményeivel, azok hatásai­val, ám valószínűleg jó néhány meglepetés is vár ránk 2018-ban. Az új esztendővel kapcsolatban elvárásaikról, terveikről sokak által ismert embereket is kérdeztünk.

Kubatovics Tamás

 

Aranyos Dániel

Aranyos Dániel, a városi labdarúgópályákat üzemeltető Bajai Sportkör Kft. ügyvezetője – bevallottan az utóbbi napok hatása alatt – állítja, hogy aligha lesz 2017-nél emlékezetesebb az új éve, karácsonyi, 50. születésnapján ugyanis megszületett első unokája, aki nyilván focista lesz. Szakmai terveiről bizakodva beszél. – Az ősszel elkészült füves pályán a gyökérzetnek erősödnie kellett, várhatóan a tavasz során egyre több gyerekcsapat használhatja majd a pályát. Az egykori „bütykösön” már voltak programok, de igaziból ebben az évben vehetik birtokba a gyerekek. Reményeim szerint a hivatalos átadás egyben névadó ünnepség is lesz, jó lenne egy újabb emblematikus bajai sportember nevével illetni a füvest. Abban is bízom, hogy megújul a sportöltöző, amire a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány sikeresen pályázott, és megújult körülmények fogadják majd a szigetre érkező sportolókat – fogalmazott. Hozzátette: a Fradi 30. bajnoki címét és az FTC öregfiúk elsőségét is várja 2018-tól.

Zilinszki Tibor

Zilinszki Tibor a bajai mentőállomás vezetőjeként szintén örömteli történés részese volt, hiszen régi terve valósult meg. Széles körű összefogásnak köszönhetően, alapítványi beszerzéssel nagy értékű, 7 millió forintot kóstáló defibrillátor-monitorral javították felszereltségüket és ezzel évekkel hoztak előre egy fejlesztést, amire több éve gyűjtögették a forrásokat. – Természetesen van még vágyam 2018-ra is: az összes bajai mentőegységet szeretném betegőrző monitorral ellátni. Így betegeinket nagyobb biztonsággal tudnánk ellátni, szállítani. Ezek diagnosztikus eszközök, jóval olcsóbbak a közelmúltban átadottnál, darabja mintegy 500 ezer forintba kerül. Talán egy év alatt sikerül kellő támogatást szereznünk az újabb fejlesztéshez. Szintén régi vágyam, hogy a mentőállomás fűtési rendszerének korszerűsítése megtörténjen, ez az állomás fejlesztésének egyik fontos része, újabb lépése. Talán ebben az évben ez is megvalósulhat, az Országos Mentőszolgálat finanszírozásában, a teljes korszerűsítés költsége 10 milliós nagyságrendű.

Reményi László

Magánéletemben a legfőbb vágyam, hogy a családom egészséges legyen, és minél több időt tölthessek velük – összegezte a mentőtiszt.

– Rengeteg tervünk van mindig, idén is szeretnénk újdonságokkal előállni. Ilyen például egy diákok, családok számára szervezendő vetélkedősorozat. Célunk változatlan, minél több hasznos programot szervezni az ifjúságnak. Ezek sport- és szabadidős rendezvények, ahol a mozgás, illetve a közösség építése a cél. Biztosan lesz tavaszi és őszi Critical Mass, egy év szünet után drogprevenciós futás. A gyermeknapi gyermekkerékpáros olimpia egyedi és sikeres programmá vált, az biztos, hogy a legzajosabb sikert arató esemény a kicsik és a szülők körében – sorolta Reményi László, a Bajai Fiatalokért Egyesület elnöke. Hangsúlyozta: közösségépítő programjaik 2–3 ezer embert szólítanak, mozgatnak meg évente, mindezt önkéntesek közreműködésével. Az is egyfajta elismerés, hogy közel 150 diák végzett közösségi szolgálatot rendezvényeiken, ezt a gyakorlatot is folytatni kívánják 2018-ban.

Lesz színház, de más és máshol

Baján az utóbbi évek gyakorlatától eltérően augusztusban a Szentháromság tér nem alakul át szabadtéri színházzá és emiatt a közlekedők elől részlegesen, illetve teljesen elzárt területté válik. Decemberben ugyanis az illetékesek bejelentették, hogy ezen a nyáron a főtérről a Petőfi-szigetre költöztetik az operett- és musicalbarátok körében népszerű nyár végi programot. Egyúttal az is kiderült, hogy az Operettszínház változtatott az augusz­tusban bejelentett produkción és idén az István, a király című Szörényi–Bródy klasszikust mutatják be. Azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a rendezésében és milyen szereposztásban. A jegyek árusítását már megkezdték, három előadás szerepel a tervben.

 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában