baja

2018.01.13. 15:50

Ötezer forintot kapnak az idősek

Öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő személyek 5 ezer forintos támogatást kapnak a városi kasszából március 10-ig.

Kubatovics Tamás

A juttatás azoknak jár, akiknél a nyugellátás havi összege nem éri el a 200 ezer forintot és legalább egy éve a városban élnek. Erről decemberben érdemi vita nélkül döntött a képviselő-testület az időskorú személyek szociális támogatásáról szóló helyi rendelet megalkotásával. Azoknak is jár a fenti a összeg, akik Baján lakóhellyel rendelkeznek, ám nem ott, hanem életvitelszerűen egy szintén bajai helyen laknak. Nekik április végégig kérelmezniük kell a folyósítást.

Alapesetben nincs más teendő, mint várni a hivataltól érkező pénzt. A nyugdíjfolyósító adatai szerint 9791 főt érint az új intézkedés, ennyien kapnak 200 ezernél kisebb összegű nyugdíjszerű ellátást. Eszerint mintegy 49 millió forintos kiadással számolhat a városháza, további költségként merült fel a postázás díja, ami tételenként 415 forint, azaz 4 milliós kiadás. Felmerült ugyanakkor, hogy a postások helyett akár a hivatali kézbesítők is eljuttathatnák az adományokat a címzettekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában