Szalkszentmárton

2018.01.29. 11:23

Korszerű fogorvosi rendelőt alakítottak ki

Nyolcvan­millió forint vissza nem ­térítendő állami támogatást nyert a szalkszentmártoni önkormányzat az egészségügyi alapellátás fejlesztésére a ­Terület- és Településfejlesztési­ Operatív Program pályázatán. A rendelkezésre álló ­keret egy részét korszerű fogászati­ eszközökre, berendezésekre ­költötték, az épületfelújítási­ munkák tavasszal kezdődnek – tájékoztatta lapunkat ­Káposztás Tibor, a település polgármestere.

Gulyás Sándor

A pályázaton elnyert nyolcvanmillió forint felhasználása már tavaly ősszel elkezdődött. 14 millió forintot költött az önkormányzat korszerű­ fogászati eszközök beszerzésére. A rendelő vizesblokkját és a váróterem felújítását saját erőből oldotta meg a község. Az önkormányzat az év végén szerződést kötött egy fiatal szakorvossal is, így hosszú távra megoldódott a fogászati ellátás Szalkszentmártonban. A rendelőintézet és a szolgálati lakás energetikai felújítása tavasszal indul.

Dr. Petró Henrietta és Káposztás Tibor a felújított rendelőben

– Az épület külső hőszigetelést, a padlás a födémen pedig utólag elhelyezett hőszigetelést kap, szakemberek újra cserélik az elöregedett nyílászárókat. Teljes egészében megújult a tető héjazata, megvalósul az elektromos és a fűtésrendszer korszerűsítése is. A háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőnek, az iskola-egészségügyi ellátásnak helyt adó helyiségek is felújításra kerülnek.

Az idei esztendő másik nagyberuházása lesz a Szalkszentmártoni Bóbita Óvoda és az Újtelepi Óvoda energetikai korszerűsítése is. A felújítási­ munkák befejezése után, az önkormányzat jóval gazdaságosabban, kisebb rezsiköltséggel tudja üzemeltetni az egészségügyi intézmény és az óvoda épületeit, a lakosság pedig kulturáltabb körülmények között veheti igénye a szolgáltatásokat – emelte ki a polgármester.

A fogorvosi rendelő szolgáltatásait páratlan héten heti­ három alkalommal, páros ­héten heti négy alkalommal vehetik igénybe a település ­lakói. Az iskolafogászati ellátást is dr. Petró Henrietta végzi­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában