kecskemét

2018.01.01. 10:09

Arnold az új év hatodik percében jött világra (galéria)

Karácsonyra volt kiírva, de megvárta az újév első napját Tóth-Illés Arnold, aki azonban éjfél után 6 perccel már világra is jött a kecskeméti megyei kórházban. Ő az első újszülött Bács-Kiskun megyében. Az édesanya és a baba is jól vannak.

Hraskó István

A kecskeméti édesanya, Illés Adrienn karácsony második napjára volt kiírva Arnolddal, de reménykedett benne, hogy kisfia esetleg hamarabb világra jön, és ünnepet már otthon tölthetik. December 26-án is volt benn vizsgálaton a kórházban, de hazaengedték. Így az anyuka végül tényleg családi körben karácsonyozhatott férjével, Attilával és kétéves kislányával, Kamillával, de Arnold még maradt pár napot a pocakban.

Szilveszter napjának reggelén a CTG – magzati szívhangmonitorozás – ismét tökéletes eredményt mutatott.

- Még ekkor sem mutatta semmi jelét a fiatalember, hogy szeretne megszületni. Egészen tegnap este 7 óráig. Pont kicsivel előtte beszéltem nővéremmel telefonon, neki is azt mondtam, hogy ma sem kell értünk izgulniuk. Aztán mesét kezdtünk nézni kislányommal, majd hamarosan jött az első fájás. Mivel féltünk tőle, hogy gyors lefolyású lesz a második szülésem, gyorsan indultunk is a kórházba – mondta mosolyogva január 1-jén délelőtt 10 órakor Adrienn, akin szinte jelét sem lehetett látni a fáradtságnak. Az egész család autóba ült, hiszen természetesen a kicsi Kamillát is vitték magukkal, de aztán ők édesapjával elköszöntek az anyukától, és mentek haza.

Éjfél után 6 perccel aztán természetes úton megszületett Arnold, 3700 grammal és 52 centiméterrel, ezzel ő lett Bács-Kiskun megye első babája 2018-ban. A kisfiút dr. Terebessy Károly szülész-nőgyógyász szakorvos segítette világra.

- Ez a szülés intenzívebb, rövidebb, fájdalmasabb volt az elsőnél, de mindent megér látni a kis gyönyörűséget, legkisebb szemünk fényét – nézte boldogan Adrienn kisfiát. Arnoldot a tágabb családban is nagyon várták, hiszen eddig kislányok születtek a rokonságban. – A 90 éves dédipapa is mondta: nem gondolta, hogy megéri, hogy egyszer fiú érkezik a családba – mosolygott Adrienn.

Az édesapa, Tóth Attila ezúttal nem tudott felesége mellett lenni, hiszen a nagyobbik gyermeket fürdette, altatta otthon. A tétlenséget kicsit rosszul is viselte, nem aludt sokat, mert folyamatosan telefonját leste, párja küld-e valami hírt, esetleg fotót. Aztán ahogy reggel összekészülődtek Kamillával, indultak is a kórházba, hogy megnézzék a babát. És már nagyon várják, hogy újra együtt legyenek otthon, immár négyesben.

Szombathelyen született a legelső baba

A fővárosi Szent István kórházban született 2018 első budapesti újszülöttje. Az intézmény hétfő reggeli tájékoztatása szerint a kisfiú – aki a Flóris nevet kapta – és édesanyja is jól vannak. Az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban az MTI megkeresésére elmondták: a kisfiú 0 óra 23 perckor 54 centiméterrel és 3400 grammal született. Flóris a 41. hétre, édesanyja első gyermekeként jött világra.

2018-ban Szombathelyen, nulla óra 1 perckor született az első gyermek vidéken, a Markusovszky Kórházban – közölte a Vas megyei kórház hétfőn az MTI-vel. Az intézmény tájékoztatása szerint Balázs Imre 3130 grammal, 50 centiméterrel, természetes úton jött a világra. A kisfiú a 36 éves édesanya, Kiss Emese Enikő első gyermeke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában