Kalocsa

2018.01.02. 16:44

40 millió forintból segítik a hátrányos helyzetű óvodásokat

Az év végi bejelentéshullámból nem maradt ki az a 40 millió forint sem, amit Kalocsa Város Önkormányzata hátrányos helyzetű, általános iskolai beiratkozás előtt álló gyermekek támogatására fordíthat. A program Az óvoda és iskola szociális segítő tevékenység fejlesztése címmel indulhat, a megvalósítást összefogó intézmény pedig a Kalocsai Szociális Szakellátási Központ lesz.

Gábor János

– Ez a feladat hozzájuk tartozik, ők rendelkeznek a megfelelő személyi háttérrel, így ők fogják végrehajtani a pályázatot. Reméljük, hogy ebben is eredményeket érünk el és segíteni tudjuk a hátrányos helyzetű, nemcsak nemzetiségi, hanem magyar gyerekeket is – foglalta össze elvárásait a programmal kapcsolatban dr. Bálint József polgármester, aki sajtótájékoztatón jelentette be a pályázati sikert.

Mint fogalmazott, itt kifejezetten az iskolába segítés előre mozdítása lesz a cél, és azért hangsúlyozta ki külön, hogy nem csak nemzetiségiekről, konkrétan roma lakosokról van szó, mert utóbbiakat más szociális jellegű tenderek keretében is támogatják majd a jövőben.

Mint ismeretes, az önkormányzat novemberben már bejelentett egy kulturális és szociális programcsomagot, amelyre pályázati forrásból, több településsel konzorciumban és kétéves megvalósítási idővel, 400 millió forintot költenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában