Kecskemét/Városföld

2019.07.10. 13:01

Záróvonalon, szabálytalanul előzte a kocsisort egy rendőrautó (videó)

A baon.hu egyik olvasójától kaptuk azt a videófelvételt, melyen az látható, hogy egy rendőrautó a záróvonal ellenére kezdi el megelőzni az előtte haladó kocsisort az 5-ös főúton.

Maksa Balázs

A kedden délután készült videón jól látható, hogy a rendőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzés használata nélkül, szabálytalanul, a záróvonalon keresztül előzi meg az autókat az 5-ös főúton, Városföld közelében. Az érintett szakaszon Városföld irányába haladva nagyjából csupán 200 méteren található záróvonal és előzni tilos tábla, melyet az indokolhat, hogy balra, a dűlőút végén található agrárgazdasági cég telephelyére sok traktor és teherautó kanyarodik be, a lassabban haladó járműveket előző autósok pedig könnyen balesethelyzetet teremthetnek.

A rendőrautó vezetője éppen az előzni tilos táblához érve döntött úgy, hogy megelőzi az előtte haladó kocsisort, mely egyébként egy traktor miatt torlódott fel. A felvételen látszik, hogy az előzést folytatta egy kevésbé jól belátható kanyarban is. A manőver könnyen balesethez vezethetett volna, az, hogy nem lett baj, csak a szerencsén múlt.

A videót elküldtük a rendőrségnek, afelől érdeklődve, hogy a felvétel alapján indítanak-e vizsgálatot az érintett gépkocsit vezető rendőrrel szemben, illetve felelősségre vonás esetén súlyosabb büntetésre számíthat-e, mint egy nem egyenruhás sofőr.

Mint válaszukban írják, a baon.hu által küldött felvétel alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított, és ennek keretében vizsgálják a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában