baleset

2018.03.21. 07:54

Tragédia Bócsánál: részletek a kedd esti halálos balesetről

Egy terepjáró gázolt halálra egy kerékpárost kedd este háromnegyed kilenckor Bócsa és Soltvadkert között az 54-es főúton. A gépkocsi több mint hatvan méteren át vonszolta maga alatt az elütött férfit, akinek holttestét közel két órával később a helyszínelés végén a kiskőrösi és a soltvadkerti tűzoltók szabadították ki a jármű alól.

Pozsgai Ákos

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az út 38-as kilométerénél egy 70 éves férfi a kerékpárja mellett feküdt a forgalmi sáv közepén, amikor elütötte a Bócsa felől Soltvadkert irányába haladó Land Rover terepjáró kedd este 20 óra 40 perc körül. A kerékpáros nem viselt láthatósági mellényt.

Ahogy megírtuk, az elgázolt férfi a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A gépkocsi alá szorult holttestét és a kerékpárt a tűzoltók segítségével szabadították ki, egy emelőpárnával tudták elmozdítani a járművet. A mentési munkálat azonban csak két órával később, a helyszíni szemlét követően kezdődhetett el.

A főútnak ezt a szakaszát félpályán, majd a mentés idejére teljes szélességében lezárták. A baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság közlekedési szakértő bevonásával vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában