kiskunhalas

2018.03.23. 11:53

Másfél év börtönt kapott a halasi szatír

Egy év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott az a kiskunhalasi férfi, aki március 6-án egy kiskunhalasi sörözőből italokat és édességet lopott, majd öt nappal később az utcán mutogatta nemi szervét egy nőnek.

Hraskó István

Forrás: police.hu

A 35 éves kiskunhalasi férfi március 6-án este 10 körül a kiskunhalasi piac területén lévő söröző zárt ajtaját egy késsel feszegette, azonban nem tudta kinyitni, így betörte az ablakot. Bemászott, és szeszesitalokat, energiaitalt, kávét és csokoládékat lopott összesen közel 15 ezer forint értékben. A tolvaj részeg volt, ezért a felsőruházatát és kését a sörözőben hagyta, a csokikat pedig elszórta az utcán. A söröző üzemeltetője kérte a kár megtérítését.

A vádlott öt nappal később, március 11-én hajnalban Kiskunhalas központjában csavargott, mikor észrevette, hogy az egyik utcában egy ismeretlen nő egyedül gyalogol. Követni kezdte és megszólította, majd a nő mellett haladva a nemi szervét mutogatta. A nő elfutott a helyszínről, személyazonossága ismeretlen maradt.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség az őrizetbe vett férfit lopás és szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban szerdán bíróság elé állította. A Kiskunhalasi Járásbíróság a tárgyaláson a többszörös és különös visszaeső vádlottat az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki és 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíró a kést is elkobozta és kötelezte a vádlottat a betöréses lopással okozott kár megtérítésére. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában