Kecskemét

2018.09.19. 10:06

Lopásra vette rá testvére nevelt fiát

A járási és nyomozó ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 24 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, aki 2017. augusztus 3-án Kecskeméten arra vette rá testvérének a nevelt fiát, hogy az egyik ismerősétől lopjon el egy rollert.

Hraskó István

Az ügyészség vádirata szerint a férfi és fiatalkorú unokaöccse Kiskunfélegyházá­ról Kecskemétre utazott. Itt összetalálkoztak a fiatalkorú fiú egyik ismerősével, aki rollerrel volt. A vádlott unokaöccsének megtetszett a 100 ezer forint értékű extrém roller, ezért elkérte azt kipró­bálásra.

A vádlott tudta, hogy unokaöccse szeretne egy rollert, ezért rávette arra, hogy együtt lopják el az ismerős rollerét. A fiatalkorú fiú átadta a rollert a vádlottnak, míg ő a vádlott kerékpárjára ült fel. A sértett azonban hiába kérte, nem adták vissza a rollert, hanem azzal távoztak a helyszínről.

A lopás után a fiú a rollert elrejtette a lakásában, azonban a rendőrök megtalálták és lefoglalták, így a kár megtérült. A vádlott a lopásra való rábíráskor tudta, hogy unokaöccse még fiatalkorú, így e tettével a fiatalkorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség a fiatalkorút lopás vétsége miatt megrovásban részesítette.

A többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső vádlott más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti jelenleg. Őt az ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntettén kívül lopás vétségével is vádolja, és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában