emberölés kísérlete

2019.06.10. 09:27

Lezárta a rendőrség a Kecskeméten késelő olasz férfi ügyét

Lezárták a rendőrök a tavaly novemberben, a kecskeméti Batthyány utcai szórakozóhely előtt történt késelés aktáját.

Maksa Balázs

Forrás: police.hu

Fotó: Illusztráció

Mint arról korábban többször beszámoltunk, tavaly novemberben egy kecskeméti, Batthyány utcai szórakozóhely előtt késelés történt.

Bejelentés érkezett 2018. november 4-én 3 óra 11 perckor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amely szerint az egyik kecskeméti szórakozóhely előtt egy férfit megkéseltek – írja legfrissebb közleményében a police.hu.

A szórakozóhelyen több személy között konfliktus alakult ki, és a biztonsági őrök kivezettek az utcára egy férfit. Ezt követően több vendég, köztük egy 33 éves férfi is az utcára ment, ahol nekitámadt a már utcán lévő ismeretlen személy, és közöttük dulakodás alakult ki. A férfi egy késsel megvágta a 33 éves sértett nyakát, és több további sérülést is ejtett rajta. Ezt követően beszállt az autójába, és elhajtott a helyszínről. A sértett az előzetes orvosi szakvélemény alapján életveszélyesen megsérült.

A rendőrök két órán belül egy kiskunfélegyházi ingatlanban elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható 48 éves olasz férfit.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, majd az illetékes járásbíróság tavaly november 11-én elrendelte a férfi letartóztatását.

Az orvosszakértői vélemény, valamint a tanúk vallomásai alapján, illetve a felvételeket értékelve a megyeszékhelyi nyomozók módosították a bűncselekmény minősítését életveszélyt okozó testi sértésről emberölés kísérletére.

Mint azt korábban megírtuk, a megkéselt férfi a késelést követően közösségi oldalán számolt be a történtekről. Mint írta, hálásan köszöni három barátjának, hogy mellette voltak és együtt küzdöttek az életéért, és rendkívül hálás a kiérkező mentőorvosnak, aki megmentette az életét.

A férfi bejegyzésében felsorolta a sérüléseit is, így nem túlzás azt mondani, hogy élete csak egy hajszálon és a mentők szakmai tudásán múlt.

„A nyakam bal alsó részén egy 20-22 cm hosszú és 4-5 cm mély vágás van. A bal lapockámnál körülbelül 8 cm-es vágás és szúrás, a bal derekam körül, a popsi felső részénél egy kisebb szúrás… Életveszélyes állapotban kerültem be a kórházba, közel 2 liter vérveszteséggel.” – írta korábbi bejegyzésben.

Az emberölés bűntett kísérlet ügyében folytatott nyomozást a megyei vizsgálati osztály befejezte, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában