állatkínzás

2018.02.24. 07:00

Súlyos állapotban találtak a láncra vert kutyára egy ménteleki tanyán

Teljesen belenőtt a lánc annak a kutyának a nyakába, amit egy ménteleki tanyáról mentettek meg az állatvédők pénteken.

Maksa Balázs

Egy bejelentést kaptak az állatvédők pénteken, miszerint egy Ménteleken lévő tanyán rossz körülmények között tartanak egy puliszerű kutyát, aminek a nyakába teljesen belenőtt a lánc.

– A helyszínre érve azt tapasztaltuk, hogy a bejelentés sajnos valós. A lánc végén egy 1 év körüli kan kutya volt – tudtuk meg Szabó Attilától, az Argos Állatvédelmi Egyesület elnökétől. Mint elmondta, a kutya nyakának felső részén teljesen, míg az alsó részén részben belenőtt a lánc a bőrébe.

– Kérdésünkre a tulajdonos elmondta, hogy a kutya körülbelül egy éves, és azóta láncon volt tartva. Amikor megmutattam neki, hogy mi a probléma, a kutya gazdája azt felelte, hogy ő azt észre sem vette eddig – mesélte a baon.hu-nak Szabó Attila.

A nehéz körülmények között élő gazda – szitkozódó szavak kíséretében – aláírta a lemondó nyilatkozatot, így az állatvédelmi egyesület munkatársai nem tettek rendőrségi feljelentést, ugyanakkor felvilágosították az asszonyt arról, hogy mit tett. Az állatvédők a továbbiakban rendszeresen ellenőrzik majd a felelőtlen tulajdonost, és kérik a jegyzőt, hogy tiltsa el az állattartástól az asszonyt.

– Ez már a múlt, a jövő pedig akkor kezdődött a kutyus számára, amikor betettük az autónkba. Innentől már nem egy semmirekellő kutya lesz, hanem valakinek a legjobb barátja – mondta az állatvédelmi egyesület elnöke.

A kutyus túlélte a borzalmakat, sikeresen megműtötték, tíz nap múlva már a varratokat is ki lehet majd szedni. Az eb sem csippel, sem oltássokkal nem rendelkezik, de ezek pótlására csak a varratszedés után kerülhet sor.

Az Argos Állatvédelmi Egyesület már most is várja az örökbefogadók jelentkezését. Örökbefogadás esetén oltva, csipezve, ivartalanítva és örökbefogadási szerződéssel kerülhet új családba a kutyus. Ezen felül a kutya élete végéig díjmentesen vehet részt az Argos Kutyaiskola tanfolyamain is.

Nemcsak a láncát, hanem a nevét is ledobta a kutya, ezért az egyesület a " target="_blank" rel="noopener nofollow">Facebook oldalán várja a névötleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában