kecskemét

2018.05.18. 11:30

Köpködéssel és fenyegetéssel akarták rávenni, hogy vonja vissza vallomását

Egy szabadszállási testvérpár megfenyegetett, leköpött és bántalmazott egy nőt, így akarták rákényszeríteni, hogy vonja vissza a fivérük ellen tett feljelentését. 

Hraskó István

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a 29 és 26 éves szabadszállási testvérpár fivére ellen rongálás vétsége miatt a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon nyomozás indult. Meggyanúsításának napján, 2017. július 26-án a vádlottak elmentek arra a kecskeméti-kadafalvi telepre, ahol fivérük és az őt feljelentő nő is dolgozott. Műszakváltáskor megtalálták a sértettet. Először az idősebb vádlott lépett oda az épületben egyedül tartózkodó nőhöz, és erélyesen ráparancsolt, hogy vonja vissza a feljelentését.

– Meg is fenyegette, hogy ha beteszi a lábát Szabadszállásra, akkor „ki fogják csinálni”, ezután leköpte. Ezt látva a fiatalabb vádlott is fenyegetőzni kezdett, majd megszorította a sértett csuklóját, a tarkóját is megfogta és akkor engedte csak el, amikor a nő felhívta a figyelmét a felszerelt kamerákra – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A nő a brutális fenyegetés ellenére nem változtatott a vallomásán. Az ügyészség a szabadlábon lévő elkövetőket kényszerítés hatósági eljárásban bűntett kísérletével vádolja. Büntetőperüket a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

Képünk illusztráció!

Forrás. Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában