vád

2018.02.22. 10:13

A kecskeméti buszpályaudvaron rabolta ki áldozatát

Vádat emeltek egy 29 éves férfi ellen, aki 2017 júniusában a kecskeméti buszpályaudvaron kirabolt egy férfit, májusban pedig a saját élettársát bántalmazta.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott tavaly június 4-én hajnalban Széchenyi téri buszpályaudvaron odament egy padon ülő férfihez és cigarettát kért tőle, majd fenyegetően megkérdezte, hogy mennyi pénz van nála.

A sértett azt válaszolta, hogy nincs, mire a vádlott azt mondta: ha nem ad neki rögtön, akkor agyonveri. A másik férfi megijedt és fölkelt a padról, mire támadója kétszer, jobb és bal kézzel pofon ütötte, a zsebeiből kivett 36 ezer forintot és az iratait, majd eltűnt a helyszínről. A sértett értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a rablót, a pénz és az iratok nagy részét is visszavették. A bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott 2017 májusában az élettársát is megverte, többször ököllel megütötte az arcát és megrángatta, de nő nem kérte a férfi megbüntetését. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntettén kívül közokirattal visszaélés vétségével és garázdaság vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában