Bács-Kiskun/Kalocsa

2018.08.14. 20:49

Kalocsán is kettétört egy fát a vihar

Bács-Kiskun megye egy részét sem kímélte a kedd délutáni vihar, mely országszerte komoly károkat okozott. A legtöbb esetben kidőlt fák és a leszakadt villanyvezetékek miatt riasztották a tűzoltókat.

Gábor János, Maksa Balázs

Fotó: Gábor János

Kedd estig több mint kétszáz esethez riasztották a tűzoltókat az átvonuló vihar miatt – közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Elmondása szerint a dél-nyugatról észak-kelet felé mozgó frontrendszer Baranya, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun, Pest és Nógrád megyét, illetve a fővárost érintette, ezekről a területekről érkeztek bejelentések. A legtöbb gondot a viharos erejű szél okozta, a szakembereket leszakadt faágak, kidőlt fák miatt riasztottak, a fővárosban a 4-es és 6-os villamos vonalon felsővezeték-szakadás miatt kellett segédkezni. Több helyen a hirtelen lezúduló esővíz okozott gondokat, de személyi sérülésről nem érkezett jelentés. Az Időkép összefoglalójában azt írja, hogy helyenként 30-40 mm csapadék is leesett, és mérőautomatáik 101 km/órás széllökést is mértek az ország területén.

Fotó: Gábor János

Megyénk egy részét sem kímélte a kedd délutáni vihar. Hatalmas fa tört ketté a mindössze 15-20 percig tartó szélviharban Kalocsán, a Dózsa György úton. Csak a vakszerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg, mert a vastag fatörzs az alatta húzódó villanyvezetékre, illetve a közelben álló ház betonkerítésére dőlt, a sűrű lombozat pedig méterekre belógott az udvar fölé.

A tűzoltók két kivonuló autóval láttak hozzá a törzs leemeléséhez, majd feldarabolásához. A környéken lakókkal beszélgetve kiderült: már sokszor kértek önkormányzati segítséget a legalább fél évszázados, meggyengült fák metszéséhez, vagy ha szükséges, kivágásához, eddig kevés sikerrel.

Fotó: Gábor János
Fotó: Gábor János
Fotó: Gábor János
Fotó: Gábor János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában