Lezárt akta

2018.07.21. 09:25

Ittas volt a cserbenhagyó gázoló

Idén februárban egy autós elütött egy kerékpárost Dávodon. A rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint Dávodon, a Május 1. utcában 2018. február 18-án egy 33 éves férfi személygépkocsival közlekedett. Haladása során nekiütközött az előtte, vele azonos irányba haladó 64 éves kerékpárosnak, aki az úttestre esett. Az autós a helyszínről távozott, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy a biciklis megsérült-e.

A férfi később visszatért a baleset helyszínére, ahol a rendőrök intézkedés alá vonták. Kiderült, hogy a közlekedés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, így őt vér-vizeletvétel céljából előállították. Az igazságügyi szakértői vélemény az alkoholfogyasztás tényét alátámasztotta, illetve az orvosszakértő azt is megállapította, hogy a kerékpáros könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a sofőrt. Ő az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bajai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában