Kiskunmajsa

2019.03.18. 11:30

Hiába kérték a sofőrt, hogy lassabban hajtson

Mécsesek világítanak a baleset helyszínén abban a kanyarban, ahol hárman meghaltak múlt pénteken.

Pozsgai Ákos

Egy háromfős társaság tartott Kiskunhalasról Kiskunmajsa felé egy Volkswagen Golf gépkocsival, amikor egy balra ívelő kanyarban az autó kisodródott az útpadkára, majd a sofőr megpróbált korrigálni, ekkor áttértek a bal oldali sávba és frontálisan ütköztek a szemből érkező, szabályosan közlekedő Volkswagen Polóval.

A rendőrség közlése szerint a Polót vezető 44 éves férfi és utasa – egy 37 éves nő – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Golfot vezető 36 éves nő szintén a helyszínen életét vesztette, két utasa – egy 21 és egy 22 éves férfi – súlyosan megsérült.

A Petőfi Népe információi szerint a VW Golf utasai többször mondták a nőnek, hogy ne hajtson olyan gyorsan, egyikük felajánlotta, hogy átveszi a kormányt, de a sofőr nem engedte, ugyanis az egyik fiú ivott, a másiknak pedig nem volt jogosítványa.

A szürke Golf már Halason a felüljáróra is nagy sebességgel hajtott fel, majd a városból Majsa felé vezető úton több járművet is veszélyesen előzött, a Golf többször is kisodródott, a sofőr ekkor azonban még tudta korrigálni a járművét. Egy kiskunmajsai férfi arról számolt be, hogy a városszéli benzinkúton tankolt a tragédia időpontjában, ott is hallani lehetett a nagy erejű ütközést, azonnal a helyszínre sietett. A szürke Golfot felismerte, ismerte a nőt is, aki vezette, egy ideig nem lehetett tudni, hogy a kislánya is vele volt-e az autóban, később azonban kiderült, hogy még korábban kirakta az élettársánál, úgy mentek Halasra.

Az interneten több valótlan információ is megjelent. Ezek szerint „az áldozatok között van az a budapesti fiatal pár is, akik egy négyéves kisfiút hagytak magára. Átmenetileg a férfi rokonaihoz kerül majd a kisgyerek, aki szintén megsérült a balesetben és kórházban ápolják. A rokonság a rendőrségen felül a közösséghez fordul segítségért, hogy ebben a kilátástalan helyzetben segítsenek rajtuk”. Az információ hamis, a rendőrség közlése szerint a baleset valamennyi résztvevője környékbeli és nem sérült meg kisgyerek a balesetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában