baleset

2018.04.21. 19:55

Helvéciai baleset – majdnem lincselés lett az előzésből

Több ember is megsérült, amikor két autó érintőlegesen ütközött, majd az egyik letért az útról és egy fának csapódott Helvécia külterületén szombaton délután.

baon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, baleset történt szombaton délután Helvécia külterületén, Kiskőrösi úton.

Tudósítónk a helyszínen megtudta, hogy egy Renault személyautó és egy Mercedes mikrobusz ütközött érintőlegesen, melynek következtében a mikrobusz egy fának csapódott és a tetejére borult.

A Renault sofőrje személyesen mesélte el kollégánknak, hogy mi is történt:

Elmondása szerint Renault-jával próbálta megelőzni a zöld mikrobuszt, ami először jelzett neki, hogy elengedi, de amikor egymás mellé ért a két jármű, a mikrobusz sofőrje mégsem akarta már elengedni a Renault-t. A személyautó sofőrje elmondta azt is, hogy a kisbusz sofőrje ráhúzta a kormányt, amikor a két autó egymás mellé ért. A járművek érintőlegesen összeütköztek, melynek következtében a mikrobusz letért az útról, egy fának csapódott és fejre állt. A Renault sofőrje néhány méterrel odébb megállt, majd kiszállt az autójából, hogy segítséget nyújtson a felborult mikrobusz utasainak – akiket elmondása szerint egyébként ismer is. A mikrobuszban utazók azonban a Renault sofőrjének elmondása szerint ellenségesen közelítettek felé. Mivel a sofőrnél nem volt telefon, és tartott attól, hogy a mikrobuszban utazók bántalmazni fogják, visszaült az autójába és elhajtott a helvéciai rendőrőrsre. Az azonban zárva volt, így egy telefonfülkéből értesítette a hatóságokat a balesetről és arról, hogy félelmében kénytelen volt elhagyni a helyszínt. A telefonálás után visszament a baleset helyszínére, ahová időközben megérkeztek a mentők és a tűzoltók is.

Információink szerint a Renault-ban négyen, míg a mikrobuszban hatan-heten utaztak. Az első hírek szerint öt ember sérült meg a balesetben.

Két autóval két baleseti helyszínelő érkezett a helyszínre, de később egy bűnügyi technikus is megjelent. Információink szerint a bűnügyi technikusra azért volt szükség, mert a mikrobusz vezetője elhagyta a baleset helyszínét, mire a hatóságok kiérkeztek. Úgy tudjuk, hogy a mikrobusz vezetőjének már korábban többször bevonták a vezetői engedélyét, a szombati baleset időpontjában is jogosítvány nélkül vezethetett.

Kerestük az üggyel kapcsolatban a rendőrséget is. Kérdésünkre Horváth Erika a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban egyelőre nem adhat információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában