M5-ös autópálya

2018.04.25. 14:02

Helikopterről is figyelték a szabálytalankodókat az M5-ösön

Április 23-án 11 órától 15 óráig a megyei rendőrök a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében fokozott ellenőrzést tartottak az M5-ös autópályán. Az ellenőrzést motoros rendőrökkel és szolgálati helikopter bevonásával folytatták.

baon.hu

Forrás: police.hu

Április 23-án a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztálya fokozott ellenőrzést tartott az M5-ös autópályán 11 órától 15 óráig a közlekedésbiztonsági és a közbiztonsági helyzet javítása érdekében.

Forrás: police.hu

Az ellenőrzés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Forrás: police.hu

Motoros rendőrök is részt vettek az ellenőrzésben, valamint rendőrségi helikopterrel a légtérből is figyelték a közlekedőket. Ennek eredményeként több szabálytalan előzést is észlelni tudtak a rendőrök, így a földi egységek intézkedés alá tudták vonni a szabálytalan sofőröket.

Forrás: police.hu

Az akció során nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, követési távolság be nem tartása, kézben tartott mobiltelefon használata és a megállás szabályainak megszegése miatt 16 sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, további 4 fő pedig közigazgatási bírságot kapott a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában