baleset - frissítve

2018.10.11. 07:54

Halálos baleset: teherautó és személyautó karambolozott a 44-esen

Összeütközött egy teherautó és egy gépkocsi csütörtök reggel a 44-es főút Kecskemét és Nyárlőrinc közötti szakaszán, a Csepegi csárdánál. Két ember a helyszínen életét vesztette.

baon.hu

A rendőrség legfrissebb közleménye a balesetről: A 44-es számú főúton – Lakitelek irányából Kecskemét irányába – 2018. október 11-én 7 óra 25 perckor egy 69 éves kecskeméti férfi az általa vezetett Suzuki Wagon R+ típusú személygépkocsival közlekedett.

A jelenlegi adatok szerint a jármű jobb kerekeivel eddig tisztázatlan körülmények között lehaladt a füves útpadkára, majd ezt észlelve visszakormányozta a személygépkocsit az útra, mely következtében átsodródott a bal forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező Iveco Eurocargo típusú tehergépkocsi elejének. A baleset során a Suzuki 69 éves vezetője, és 68 éves női utasa a helyszínen életüket veszítették. A tehergépkocsi vezetője nem sérült meg a balesetben.

Korábban írtuk: Összeütközött egy festékeket szállító teherautó és egy gépkocsi csütörtök reggel 7 óra 25 perckor a 44-es főút 7-es kilométerénél Kecskemét és Nyárlőrinc között. A balesethez Kecskemétről riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket, majd a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a műszaki mentést. A balesetben mindkét sérült életét vesztette.

Helyszíni információink szerint egy sárga Suzuki Wagon R+ karambolozott egy teherautóval. Úgy tudjuk, hogy a Suzukiban utazó két idősebb személy hunyt el a balesetben.

Úgy tudjuk, hogy a Suzuki, amely Nyárlőrinc felől haladt Kecskemét irányába, az ütközés előtt letért a jobboldali útpadkára. Ezután a sofőr balra kormányzott, hogy visszatérjen az útra, de a manőver során áttért a szemközti sávba és a Suzuki jobb elejével illetve oldalával nekiütközött az Iveco teherautónak. Információink szerint a teherautó sofőrje nem sérült meg a balesetben.

A helyszínelés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták, kerülni a környező földes utakon lehet. Hatalmas kocsisor torlódott fel a 44-es főúton mindkét irányban. A 44-es-445-ös csomópontjában lévő (repülős) körforgalomnál a rendőrök nem engedik az autósokat a 44-es felé. A rendőrség kéri a közlekedők türelmét, illetve aki teheti, annak azt javasolják, válasszon más útvonalat.

A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínelés 11 óra előtt néhány perccel befejeződött, így feloldották az útlezárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában