riasztás - frissítve

2018.07.20. 08:40

Gripeneket hívtak a paksi atomerőműhöz

A Paksi Atomerőmű munkatársai július 19-én, csütörtökön az esti órákban értesítették a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központját (MH LVIK), mivel az atomerőmű körzetében lévő tiltott légtérben kisrepülőgépeket észleltek.

honvedelem.hu

Forrás: honvedelem.hu

Az MH LVIK riasztotta a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatát. A vadászgépek a tiltott légteret meg nem sértve azonosították a két AN-2 típusú kisrepülőgépet, amelyek Dunaújvárosban szálltak fel, majd oda érkeztek vissza. Leszállásukat követően a Rendőrség munkatársai intézkedés alá vonták őket, a Gripen pár pedig visszatért a kecskeméti bázisra – írja a honvedelem.hu.

Friss információk az esetről:

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság péntek délután kiadott közleménye szerint csütörtökön 20 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az atomerőmű felett egy kisrepülőgép repül, amely vélhetően légtérsértést követ el. Ezzel egy időben egy másik kisrepülőgép Kalocsa térségében is megszegte a légi közlekedés szabályait – olvasható az MTI-n.

A pilótákat és az utasokat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatták. A járőrök megállapították, hogy a kisrepülőgépek hatósági engedéllyel szúnyogirtást végeztek.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztálya a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt indít eljárást – közölte a főkapitányság.

Fotó: illusztráció/honvedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában