vádemelés

2018.03.20. 14:18

Ismerőse adatait diktálta be az ittas ballószögi sofőr

Hamis vád vétsége miatt vádat emeltek egy ballószögi férfi ellen, akit tavaly augusztusban a rendőrök rajtakaptak ittas vezetésen, ám ő egy másik férfi adatait adta meg a zsaruknak.

Hraskó István

Forrás: police.hu

A 24 éves vádlottat tavaly augusztus 30-án este Kecskeméten állították meg a rendőrök és igazoltatták. Az ittas férfi saját adatai helyett egyik ismerőse személyi adatait adta meg – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője.

A rendőrök a sofőrt elő is állították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, és megszondáztatták. A szonda ittasságot mutatott, de mértéke nem érte el a bűncselekményi határt, ezért a rendőrök az álnéven bemutatkozó vádlottat közigazgatási bírsággal sújtották.

A ballószögi férfi a bírságolásról készült jegyzőkönyvet ugyancsak ismerőse nevét használva írta alá. Emiatt most az ügyész hamis vád vétségén kívül közokirat-hamisítás bűntettével is vádolja. A szabadlábon védekező férfi beismerte a tettét.

Nyitóképünk illusztráció,

forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában