bíróság

2018.02.21. 09:54

Elítélték a férfit, aki nem nyújtott segítséget az elgázolt nőnek, és még a rendőrökre is rátámadt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a kecskeméti férfit, aki januárban részegen vezetve elütött egy háza előtt havat lapátoló asszonyt, segítségnyújtás nélkül elhajtott, majd rátámadt az érte érkező rendőrökre.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

A 66 éves férfi január 21-én 11 óra körül Katonatelepen, a Mályva utcában letért az útról és elütötte a háza előtt havat lapátoló 78 éves asszonyt. A nő a kapubejáró melletti hóval borított területre esett és agyrázkódást szenvedett. A gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a baleset helyszínéről. A szemtanúk a lakásáig követték, és közben értesítették a rendőrséget.

A férfi rátámadt a házához kiérkező járőrökre: előbb belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy ne juthassanak be a házba, majd miután ez nem sikerült, ököllel ütött az intézkedő rendőrök felé. Egyiküket a szeme tájékán el is találta, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Mivel a szonda ellenőrzés alapján felmerült az ittasság lehetősége, a férfit a járőrök a megyei kórházba szállították. Útközben a férfi káromkodva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha majd kiengedik, gépkarabéllyal fogja levadászni őket. A kórházban sem hagyta abba a balhézást, a betegforgalmi körpultnál megpróbálta megrúgni a járőröket, sikertelenül.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, ittas járművezetés és könnyű testi sértés vétsége miatt kedden már bíróság elé is állította. A járásbíróság az eddig büntetlen előéletű vádlottat valamennyi bűncselekményben bűnösnek mondta ki és 1 év 6 hónap börtönt szabott ki rá, a büntetés végrehajtását 3 évre felfüggesztve, emellett 1 évre a közúti járművezetéstől eltiltotta. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában