baleset

2018.01.20. 15:01

Baleset miatt félpályás útlezárás volt az 55-ösön (frissítve)

Felborult és összetört egy személyautó az 55-ös számú főút 86-os kilométerénél szombaton kora délután Csávoly közelében.

baon.hu

A rendőrség és a katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint egy személyautó és egy teherautó összeütközött. Mint azt korábban írták, az ütközés erejétől a személyautó a tetejére borult. A balesetben ketten megsérültek, a mentők vizsgálják állapotukat. A bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínen félpályás útlezárás volt érvényben, a forgalmat rendőrök irányították.

Helyszíni információink szerint azonban a kamion nem volt részese a balesetnek, egy defekt miatt állt az út szélén. A bolgár sofőr elmondta, hogy az út szélén állt és éppen telefonált, amikor Baja irányából nagy sebességgel jött a személyautó. Egyszer csak hirtelen letért a jobb oldali útpadkára, majd visszarántotta a kormányt és a másik oldalon belerepült az árokba. Onnan visszarepült az autó és többször megpördült a levegőben, majd fejre állva állt meg a tompai család autója.

Január 21-én, vasárnap a rendőrség az alábbi tájékoztatást adta a balesetről, amelyből kiderül, hogy nem az út szélén álló kamionnal, hanem egy másik járművel ütközött a Peugeot:

- Csávoly külterületén, az 55-ös számú úton közlekedett január 20-án 13 óra 42 perckor egy oroszlói férfi Peugeot 206 típusú személygépkocsijával. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy egyenes útszakaszon áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és az árok falának csúszott. Ezt követően visszasodródott az úttestre, ahol összeütközött a Baja irányába közlekedő Ford Transit típusú személygépjárművel. A Peugeot az ütközés következtében felborult, sofőrje az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában