ítélet

2018.05.24. 12:09

A majsai buszmegállóban rabolták ki az ittas férfit

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kedden rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 20 éves és egy 30 éves kiskunmajsai férfit, akik április 22-én hajnalban Kiskunmajsán bántalmaztak és kiraboltak egy ittas férfit.

Hraskó István

A férfi egy kiskunmajsai buszmegállóban várakozott. A közelben csavargó vádlottak látták, hogy a sértett ittas, ezért elhatározták, hogy leütik és elveszik az értékeit.

A vádlottak a sértetthez léptek, a fiatalabb rabló beszélgetni kezdett vele, majd hirtelen ököllel arcon ütötte és a földre lökte. A 20 éves vádlott a sértettet a földön leszorítva tartotta, eközben ököllel tovább ütlegelte. A bántalmazásba ekkor kapcsolódott be az idősebb bűntársa, aki a földön fekvő sértettet rugdosta.

A verés közben a fiatalabb vádlott benyúlt a sértett nadrágzsebébe és onnan kirántotta a sértett mobiltelefonját, kulcscsomóját és mintegy háromezer forintot, majd a vádlottak a zsákmánnyal együtt távoztak.

A rendőrök a vádlottakat a rablás után egy órával elfogták, ennek során a mobil­telefon, a pénz és a kulcscsomó is előkerült, így a kár megtérült. A rendőrök a rablókat őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A Kiskun­halasi Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlottakat rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban kedden bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a tárgyaláson a büntetett előéletű vádlottakat – akik közül az idősebb többszörös és különös visszaeső – bűnösnek mondta ki rablás bűntettében és a fiatalabb vádlottat 2 év 4 hónap börtönre, míg bűntársát 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában