Közlekedésrendészet

2024.07.02. 08:30

Huszonöt ittas vezetőt igazoltattak a rendőrök Bács-Kiskunban

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2498-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük.

Baon.hu

Annak a sofőrnek, aki Kecskemét belterületén 50 helyett 122 kilométer/órával hajtott, 260 ezer forintos csekkre kell számítania. Az utóbbi hetek gyorshajtásai között sok olyan kiemelkedő sebességtúllépés is fellelhető, amelyeket a Kecskeméten, az 5-ös számú főút belterületi szakaszán lévő „fix” traffipax rögzített. Ez a szerkezet évek óta ugyanott, jól látható helyen van, mégis hétről-hétre akadnak olyan sofőrök, akik itt is túllépik a megengedett sebességhatárt.

közlekedésrendészet, gyorshajtás, ittas vezetés
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A balesetek száma a korábbi időszakhoz képest emelkedett. Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 67 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 25 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük karambolozott – tájékoztat a polce.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!