Katasztrófavédelem

2024.07.01. 08:30

Halálos balesethez is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Vasárnap a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 8 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Két személygépkocsi ütközött Szentkirály elkerülő útján vasárnap reggel. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a gépjárművek áramtalanítását végrehajtották. A mentőszolgálat 2 embert könnyű sérülésekkel szállított kórházba – írja a katasztrófavédelem.

halálos baleset, katasztrófavédelem, tűzeset
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Szabadszállás külterületén 500 négyzetméteren levágott szalma égett vasárnap délelőtt. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral, puttony-fecskendővel és kézi szerszámokkal a tüzet eloltották.

Egy személygépkocsi felborult vasárnap délután Bátmonostoron, a Dózsa György utcában. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi fának ütközött vasárnap késő este Fülöpházán, az 52 számú út 15 kilométer- szelvényénél. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók egy embert elektromos feszítővágóval a járműből kiemeltek. A balesetben egy ember elhunyt, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Vasárnap és hétfőn hajnalban még két esetben kérték a tűzoltók segítségét nagy méretű fa eltávolításához, egy esetben faágak eltávolításához, két esetben szemét és szelektív hulladékgyűjtő tüzéhez és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!