Vádemelési javaslat

2024.06.20. 08:14

Kilenc embert fogtak el a rendőrök drogkereskedelem miatt Lajosmizsén – videóval

Több hónapos nyomozás eredményeként öt helyen csaptak le a rendőrök.

Baon.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun vármegyei nyomozóknak több hónapos nyomozása ért célba. Arról szereztek korábban információt a rendőrök, hogy Lajosmizsén és a környező településeken új pszichoaktív anyagot árul egy csoport. 2023. szeptember 26-án este öt lajosmizsei helyszínen jelentek meg a kecskeméti rendőrök, a főkapitányság munkatársai, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai és kutyás rendőrök – közölte a rendőrség.

rendőrség, drog
Kilenc embert fogtak el a rendőrök
Fotó: police.hu

A nagyszabású akcióban öt gyanúsítottat fogtak el. A kutatások során új pszichoaktív anyagokat, pénzt, ékszereket, zálogjegyeket, gáz-riasztó fegyvert, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

Mint írják, az elfogott csoport tagjaival szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök kezdeményezték letartóztatásukat, melyet az illetékes járásbíróság elrendelt.  További két személyt később fogtak el a fenti ügy miatt az egyenruhások.

A nyomozás során további két ismeretlen helyen tartózkodó gyanúsítottat elfogatóparancs alapján vontak eljárás alá, letartóztatásukat a járásbíróság ugyancsak elrendelte.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya összesen 9 gyanúsítottal szemben fejezte be az eljárást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!