Baon podcast

2024.06.23. 20:03

Megszaporodtak az online térben történő szexuális bűncselekmények – podcast

Gyermekekkel kapcsolat bűncselekményekről adott tájékoztatást a Hír FM műsorában dr. Szabó József ügyvéd, aki egyben Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke is. Elsősorban a szülők figyelmét szeretné felhívni a beszélgetéssel.

Orosz Fanni Flóra

A Hír FM műsorában dr. Szabó József ügyvéd beszélgetőpartnere dr. Négyesiné dr. Bodó Marianna ügyészasszony volt. Ahogy korábban is, mindenekelőtt felhívták a figyelmet az online csalások veszélyére, hiszen a legkisebb figyelmetlenségből, sőt akár csak néhány kattintásból is hatalmas kár kerekedhet ki. Banki hívások, SMS-ek, csomagküldő szolgálatok, közösségi piacterek üzenetei esetén érdemes türelemmel és figyelmesen elolvasni minden részletet.  

online veszély, bűncselekmény
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A bűn nyomában című műsor legutóbbi adásában ismét összegyűjtötték az elmúlt időszak bűncselekményeit. Az utóbbi időszakban sajnos szinte tömegesen jelentek meg az online térben történő szexuális bűncselekmények.  

  • Maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és gyermekmunka miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfival szemben.  
  • Kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt emeltek vádat egy nővel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen. A hölgy korábban számos bolti lopást is elkövetett már.  
  • A Kiskőrösi Járási Ügyészség emelt vádat egy keceli férfival szemben, aki úgy próbálta biztosítani a megélhetését, hogy kristály és crack fantázianevű designerdrogokat árusított, a vevők között pedig kiskorúak is voltak.  

Többek között a fent említett esetekről is beszámoltak a A bűn nyomában legutóbbi adásában. További részletek derülnek ki az elmúlt időszak Bács-Kiskun vármegyében előforduló bűncselekményekről az alábbi felvételen: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!