Katasztrófavédelem

2024.06.18. 13:19

Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor belobbant a gáz Tiszaalpáron

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy személygépkocsi motortere égett hétfő reggel Kiskunfélegyházán a Szegedi úton. A tüzet a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók 1 vízsugárral eloltották, a forgalmi akadályt megszüntették – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, baleset, gázrobbanás, katasztrófavédelem
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Learatott tarló égett 500 négyzetméteren Vaskút külterületén hétfő délelőtt. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet avaroltóval, 1 vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A helyszínen erőgép segítette az oltást.

Lábon álló gabona égett 200 négyzetméteren hétfőn a déli órában, a 4615. út 12. kilométerszelvényénél. A tüzet a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók 2 vízsugárral eloltották. 

Motoros személygépkocsinak ütközött hétfőn, kora délután az M5-ös autópálya 113. kilométerszelvényénél. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a személygépkocsi áramtalanítását elvégezték, a kifolyt üzemanyagot felitatták. A motoros életét vesztette a kórházban.

Tiszaalpáron az Arany János utcában egy 2,5 légköbméteres aknában gáz-forrasztóval munkát végeztek hétfőn kora este, melynek során hibás működés miatt a gáz kiszivárgott és belobbant. A kiskunfélegyházi hivatásos és a lakitelki önkéntes tűzoltók szellőztetést és méréseket végeztek a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett. Egy ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult.

Egy 120 négyzetméteres családi ház szobájának berendezési tárgyai égtek hétfőn éjszaka Nemesnádudvaron, a Petőfi utcában. A bajai hivatásos tűzoltók a tüzet 2 vízsugárral eloltották. Egy embert a mentők könnyű füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!