Baleset

2024.06.27. 14:54

Kisbusz és személyvonat ütközött Kunfehértó és Kiskunhalas között – galériával

Andráskereszttel ellátott vasúti kereszteződésben történt a baleset, ahol egy utánfutós mikrobusz ütközött a Kunfehértó felől érkező személyvonattal. A balesetben információink szerint senki nem sérült meg. Úgy tudjuk, hogy a vonaton utazók közül sem esett senkinek baja.

Pozsgai Ákos

Helyszíni információink szerint a munkásokat szállító kisbusz az 5412-es útról kanyarodott rá a vasúti átjáróra, ahol a tőle balról érkező személyvonat elsodorta a jármű elejét. A sofőr elmondása szerint a sűrűn szakadó esőben nem észlelte a közeledő vonatszerelvényt, és ezért hajtott a sínekre, ahol még az utolsó pillanatban sikerült lefékeznie, így a vonat csak a mikrobusz elejét súrolta. A vonatszerelvény több tíz méterre tudott csak megállni. A helyszínre a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek, azonban nem kellett beavatkozniuk. A rendőrség és a MÁV munkatársai közösen helyszínelnek a vasúti kereszteződésben.  

személyvonat, baleset, karambol
Kisbusz és személyvonat ütközött Kunfehértó és Kiskunhalas között
Fotó: Pozsgai Ákos

Ebben a kereszteződésben 2022-ben történt súlyos szerencsétlenség, amikor egy munkásokat szállítószemélyautó hajtott a sínekre a vonat elé, ahol heten haltak meg a balesetben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!