Kék hír

2023.10.24. 12:22

Négy embert tartóztattak le a kecskeméti családi háznál talált migránsok ügyében

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt a letartóztatását indítványozta négy külföldi állampolgárnak, akik a szerb-magyar államhatár közeléből 40 migránst szállítottak egy kecskeméti családi házba, ahonnan őket – rövid elszállásolást követően – szállítottak volna tovább Nyugat-Európa felé.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a két grúz állampolgárságú férfi és ukrán, valamint moldáv állampolgárságú női társaik a szerb-magyar határ térségéből – több gépjárművet váltogatva és előfutó autókat is használva – összesen 40 fő, Magyarországra illegálisan érkezett embert szállítottak egy bérelt kecskeméti családi házhoz, amely előtt a szombat hajnali órákban egy árokba csúszott lengyel honosságú kisbuszt és egy szlovák honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök. A két gépjárműben összesen 38 migránst találtak, további két ember pedig az ingatlanban várt az újabb fuvarra – írja az ügyészség.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a rendkívül gyorsan és összehangoltan végrehajtott nagy számú nyomozati cselekmény eredményeként azonosították, majd a szombat késő esti órákban egy kecskeméti hotelben elfogták és őrizetbe vették a négy gyanúsítottat, akikkel az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

Az ügyészség a hétfőn mind a négy személlyel szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta a gyanúsítottak jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében.

A gyanúsítottak letartóztatását a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája kedden az ügyészi indítványban foglalt indokok alapján elrendelte, a bíróság végzései nem véglegesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában