Kiskunhalas

2023.09.25. 08:33

Megrendezett házasságtörésből rablás: gázriasztó pisztollyal követelt bánatpénzt az álférj

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás, zsarolás és különleges személyes adattal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki miután előzetes tervük részeként videóra vette női bűntársa alkalmi szexuális együttlétét, úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a prostitúciós tevékenységből élő kiskunhalasi nő – az ügy vádlottja – 2022 őszén többször nyújtott szexuális szolgáltatást egy kuncsaftjának – az ügy sértettjének –, akiről feltételezte, hogy jó anyagi helyzetben van. A nő és a büntetett előéletű férfi bűntársa – az ügy másik vádlottja – elhatározták, hogy légyott közben titokban kompromittáló felvételeket készítenek a sértettről azért, hogy pénzt szerezzenek tőle.

Ennek érdekében a nő egy ismert közösségi oldalon álnevet használva felvette a kapcsolatot a sértettel és találkára hívta. 2022. december 9-én koradélután a nő és a sértett megjelentek a férfi vádlott lakásában, ahol ő a terveknek megfelelően már elrejtőzve várta őket. Női társa jelzését követően a férfi vádlott egy gázriasztó pisztollyal megjelent a hálószobában  és mobiltelefonjával az ott zajló aktusról készített is egy videót, amelyen a sértett egyértelműen azonosítható volt. Ezután a férfi vádlott – magát a nő férjének kiadva – a rejtekhelyéről előtoppant és úgy tett, mintha házasságtörésen kapta volna a párost, a pisztolyt a sértettre fogta és követelte, hogy a megcsalása miatt fizessen 200 ezer forint bánatpénzt. A sértett a fenyegetés hatására ekkor 60 ezer forintot át is adott neki. Mint írják, másnap a férfi vádlott telefonon és sms-ekben további készpénzt követelt a sértettől, kilátásba helyezve a kompromittáló felvételek interneten való közzétételét. 

A sértett a követeléseit azonban már nem teljesítette, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

A közleményből kidül, hogy az ügyészség a párost fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, emellett a férfinak folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség azzal, hogy a férfi vádlott esetében a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is el kell rendelni. A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában