Bűncselekmény

2023.06.21. 14:58

Több mint száz tonna hulladékot szállíttatott illegálisan egy tanyára a tataházi férfi

Egy tataházi férfit gyanúsítanak azzal, hogy nagy mennyiségű szemetet helyezett el egy ópusztaszeri tanya udvarán. A kisteleki rendőrök a napokban lezárták a nyomozást és vádemelési javaslattal továbbítottak a nyomozati anyagot az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pozsgai Ákos

Egy lakatlan ópusztaszeri tanya udvarán helyezték el a szemetet

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2023. február 22-én érkezett bejelentés, miszerint ismeretlenek hulladékot helyeztek el egy lakatlan ópusztaszeri tanya udvarán. A helyszínre kiérkező rendőrök nagy mennyiségű lomhulladékot találtak a helyszínen, így nyomozást indítottak. Az adatgyűjtés során azonosítottak is több tehergépjárművet és nyerges vontatót, amelyek a bűncselekmények elkövetése során a helyszín közelében közlekedtek. A tanúkihallgatások során a nyomozók eljutottak a megbízóhoz, aki a szakértői vélemény szerint több mint 134 tonna hulladékot az elhagyatott ingatlan udvarára szállíttatta.

A Kisteleki Rendőrkapitányság nyomozói lezárták az eljárást a tataházi férfival szemben, az ügyet pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. Az elkövetőnek különösen nagy mennyiségű hulladék elhelyezésével elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie – áll a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában