Segítségre szorult

2023.06.09. 08:19

Láncfűrészt lopott, majd egy három méter mély aknába zuhant egy férfi Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kecskeméti ingatlanból ellopott láncfűrésszel együtt a szomszédos építkezésen egy három méter mély aknába zuhant.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a tatárszentgyörgyi férfi 2022. december 31. napján egy Kecskemét belvárosában lévő ingatlan udvarára, a kerítésen át bemászott. A férfi az udvaron lévő garázsból elvette egy gazdasági társaság tulajdonát képező, 40 ezer forint értékű láncfűrészt, majd azzal együtt távozott az ingatlanból.

Mivel a férfi a láncfűrésszel együtt nem tudott azon a kerítésen kimászni, ahol bejutott, így az ingatlant végül a szomszédos – építés alatt álló – ház irányába lévő kerítésen át hagyta el. Az építkezési területen azonban a fűrésszel együtt egy három méter mély aknába esett.

A férfi nem tudott kimászni az aknából, segélykiáltását csak másnap hallották meg. Őt végül a tűzoltók és a mentők mentették ki az aknából. A lopott láncfűrészt az aknából sértetlenül kiemelték és a meglopott társaság képviselőjének visszaadták, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség a férfit lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában