Kaskantyú

2023.06.06. 14:09

Börtönre ítélték az eltiltás alatt vezető férfit

A Kiskőrösi Járásbíróság gyorsított eljárásban 10 hónap börtönre ítélte, egy évre eltiltotta a közügyektől, négy évre pedig a járművezetéstől azt a 23 éves férfit, akit a Kiskőrösi Járási Ügyészség állított bíróság elé, mert eltiltás hatálya alatt vezetett járművet – írja közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A közleményben kiemelik, hogy a férfit korábban kétszer is elítélték ugyanilyen cselekményért, ennek ellenére 2023. június 1-én Kaskantyú területén kapták el, miközben teherautót vezetett annak ellenére, hogy 2022-től három évre eltiltották a járművezetéstől.  

A férfi ráadásul az igazolás kezdetét követően elhajtott a helyszínről, de három órán belül elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. Mivel az intézkedéskor egy másik jármű rendszámával közlekedett, egyedi azonosító jellel visszaélése miatt is eljárást indítottak vele szemben.

A Kiskőrösi Járásbíróság egyúttal egy 10 hónapos felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte, amit tavaly februárban szintén eltiltás hatálya alatti vezetés miatt szabott ki a férfira a Kiskunhalasi Járásbíróság. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában