Kék hír

2023.05.10. 17:15

Kétszer is betört ismerőséhez, majd elkábította időskorú áldozatát a mélykúti nő

Mélykúton kétszer is betört alkalmi ismerőséhez egy nő. Először elzavarta a tulajdonos, majd két nappal későbbi betörésnél már beszélgetésbe elegyedtek. A betörő még egy kávét is vitt a házigazdának, amibe gyógyszert tett, ami miatt a tulajdonos elkábult. Reggelre se a nő, se az értékek nem voltak meg.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A nő május 5-én hajnalban jelent meg alkalmi ismerősénél. Mivel zárva volt az az ajtó, azt befeszítve benyomva bejutott, ekkor az időskorú felszólította, hogy azonnal hagyja el otthonát, melynek eleget is tett. Két nappal később, az esti órákban ismét megjelent a „vendég”, akit ismét a zárt ajtó fogadott, de a nyílászáró üveges részét betörve ismét bement az ingatlanba. A nő felkapcsolta villanyt és bement az alvó férfihoz, aki emiatt felébredt. Az időstől pénzt kért, melyet a korábbi ismeretség miatt adott is a férfi. 

Ekkor kihasználva figyelmetlenségét, telefonját és pénztárcáját is magához vette a nő. Ezután elment, majd nem sokkal később visszament, hogy további értékeket vigyen magával. Az időskorú ekkor még nem aludt el és beszélgetni kezdtek, mely során kávéval kínálta a házigazdát. A frissítőbe azonban gyógyszert tett, melytől a férfi elkábult. Ezt kihasználva aranyékszereket lopott el a nő.

Másnap reggel a férfi se a nőt, se az értékeit nem találta, így értesítette a rendőröket, akik a személyleírásnak köszönhetően beazonosították és elfogták a kifosztással és magánlaksértéssel gyanúsítható 30 éves mélykúti nőt.

A gyanúsítottat – aki ellen több bűncselekmény miatt is van folyamatban eljárás – őrizetbe vették a jánoshalmi rendőrök, akik kezdeményezték letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában