Kék hírek

2023.05.03. 08:15

Jogosítvány nélkül, lopott rendszámmal közlekedett a bajai férfi

Még 2023. április 25-én érkezett bejelentés a Bajai Rendőrkapitányságra, mert egy parkolóban hagyott autóról valaki lelopta mindkét rendszámot.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztáció

Fotó: Anze Mulec

A nyomozók elrendelték a hatósági jelzés körözését, és ezzel párhuzamosan adatgyűjtést végeztek a bűncselekmény helyszínének közelében. Találtak egy tanút, aki elmondta, hogy a parkoló melletti játszótéren volt a gyermekével, amikor csattanást hallott. Ahogy a zaj felé fordult, látta, hogy egy ismeretlen, a rendszámokkal a kezében egy Ford Fiesta mellől sietve távozik. A hölgy megfigyelte, hogy a számára idegen férfi egy kék színű Daewoo Matizba száll be. A szemfüles tanú a közterület felügyelők közreműködésével azonnal értesítette rendőrséget, így mire a károsult visszaért az autójához, a rendőrök már úton voltak a helyszínre – írja a police.hu.

Néhány nappal később a járőrök intézkedés alá vontak egy kék színű Daewoo Matizt. A kocsi ellenőrzésekor kiderült, hogy arra a körözés alatt álló Ford rendszáma van felszerelve. A sofőr jogsértéseinek sora ezzel azonban még nem ért véget: a 34 éves bajai férfit ugyanis korábban a bíróság a járművezetéstől is eltiltotta.

A féfit előállították, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi jelenleg szabadlábon védekezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában