CédrusNet

2023.05.10. 14:22

Időseknek adtak hasznos bűnmegelőzési tanácsokat Kecskeméten

Idén másodszor szervezett előadást a CédrusNet Kecskemét Egyesület a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közreműködve.

baon.hu

Az online és telefonos csalási módszerek folyamatosan újabbakkal egészülnek ki, így érdemes mindenkinek tájékozódni

Forrás: police.hu

Az együttműködés keretében a vármegyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai a CédrusNet programban résztvevő, főleg 60 év felettieknek adtak hasznos bűnmegelőzési tanácsokat – írja a police.hu. Kiemelt téma volt az internet-biztonság, az áldozatvédelem és a 112-es segélyhívószám helyes használata.

Az internaktív előadáson kedden Pestiné Zélity Brigitta címeres rendőr őrnagy és Tanács László rendőr őrnagy osztották meg ismereteiket a megjelentekkel. A legnagyobb videómegosztó csatornán bárki által megtekinthető, hozzáférhető hangfelvételeket, képernyőfotókat mutattak be szemléletesen a különféle internetes csalási módszerekről.

Az online és telefonos csalási módszerek folyamatosan újabbakkal egészülnek ki, így érdemes mindenkinek tájékozódni a Nemzeti Kibervédelmi intézet honlapján, valamint IDE kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában