Kecskemét

2023.04.04. 12:38

Öt bűncselekménnyel gyanúsítják a templomi tolvajt

Egy 42 éves asszony imádkozni érkezett ez egyik kecskeméti templomba 2023. március 20-án délelőtt. A retiküljét egy szék alá tette, majd bement a szentélybe abban a hiszemben, hogy Isten házában senki nem lop. Tévedett.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mire visszatért, az értékeine eltűntek. A táskát egy, a templomban tébláboló nő vitte el, mint az később kiderült. Az idegen a sekrestyésnél áldás után érdeklődött, aztán mégis inkább a könnyen megszerezhető, rövid időre magára hagyott zsákmányt választotta – számolt be a rendőrség.

Az áldozat bejelentést tett a rendőrségen, közben a táskája kalandos úton visszajutott hozzá. A lopás után alig fél órával egy férfitől kapta vissza, aki remek logikai gondolkodásról tett tanúbizonyságot: kutyasétáltatás közben egy nőt látott két táskával sétálni, röviddel később pedig felfedezte a sértettet, aki a templom előtt értékei után sírt. Rögtön tudta, hogy mi történhetett, majd amikor egy utcában ismét felfedezte az elkövetőt, utána ment. Rákiabált, hogy adja át az ellopott táskát, majd videófelvételt készített róla. Amikor a gyanúsan viselkedő asszonynak azt mondta, hogy hívja a rendőrséget, az letette a földre a táskát, és jobbnak látta kereket oldani.

A nyomozók a felvétel alapján azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, egy 42 éves kecskeméti lakost, akiről kiderült, hogy néhány nap alatt három szépségszalonból és egy tetoválóüzletből is lopott, több tízezer forint kárt okozva. Mindenhová időpontkérés ürügyén jutott be, majd a hölgyek figyelmét elterelve elemelte a keze ügyébe került holmikat.

A jelenleg ötrendbeli lopással gyanúsított bűnelkövetőt a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai 2023. április 2-án este őrizetbe vették és – kihallgatását követően – kezdeményezték a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában