Kék hírek

2023.04.04. 10:32

Az internet veszélyeiről beszélgettek a szalkszentmártoni kisdiákokkal

Az „Iskolarendőr” program” kitűnő eszköze annak, hogy a fiatalok a rendőröktől első kézből tájékozódjanak az őket foglalkoztató témákról.

baon.hu

Forrás: police.hu

A szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola iskolarendőre Barczel Tibor címzetes rendőr főtörzszászlós, aki főként balesetek helyszínelésével és vizsgálatával foglalkozik, de nem áll távol tőle a bűnmegelőzés sem – közölte a rendőrség.

Barczel Tibor a múlt héten egy mindenkit érintő témáról beszélgetett az iskola diákjaival: a biztonságos internethasználatról és a közösségi háló veszélyeiről volt szó, sőt, szóba került az is, hogy az emberi szervezetre milyen káros hatással van az információs szupersztráda eltúlzott használata.

Az internet nagyszerű  eszköz, de veszélyeket is rejt. Ezért egyre fontosabb kérdés a gyermekek védelme a világháló káros tartalmaival szemben.  A tisztességes weboldalak mellett találkozhatunk olyan felületekkel, amelyek megtévesztő, hamis információkat tartalmaznak, esetleg az egészséges erkölcsi és szellemi fejlődésre károsak. A gyermekek folyamatos felvilágosítása azért fontos, mert ők még képtelenek helyesen szűrni és értékelni a kapott információt, megkülönböztetni az értékeset az értéktelentől. E tudás átadása a felnőttek fontos és felelősségteljes feladata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában