Kék hírek

2023.03.03. 10:24

Több mint nyolcvan szabályszegőt bírságoltak meg a rendőrök Bács-Kiskunban

Csütörtökön ismét ellenőrzést tartottak az utakon a rendőrök Bács-Kiskunban.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság elkötelezett abban, hogy az úton közlekedők biztonságban érezhessék magukat. Ezért hétről-hétre különböző témákban tartanak akciókat, amellyel fel szeretnék hívni a sofőrök és utasok, a gyalogosok és a kerékpárosok figyelmét arra, hogy a biztonságos közlekedésre – közölte a rendőrség.

Mint írják, csütörtökön a rendőrök Bács-Kiskun több településén is ellenőrizték, hogy a sofőrök megfelelően alkalmazzák-e az elsőbbségi joggal, az irányváltoztatással, irányjelzéssel és bekanyarodással kapcsolatos előírásokat. A rendőrség nem titkolt célja, hogy visszaszorítsák az ittas vezetések számát, ezért a sofőröknél azt is ellenőrizték, hogy fogyasztottak-e alkoholt mielőtt autóba ültek. Az alkoholszondát 111-szer fújatták meg a rendőrök és minden esetben  negatív értéket mutatott.

A reggel 9 órától délután 16 óráig tartó fokozott ellenőrzés alatt 11 embert figyelmeztetettek enyhébb szabályszegés miatt. További 86 ember követett el olyan szabályszegést, amely miatt bírságot kaptak. Közülük 68-an az elsőbbség és előzés szabályait szegték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában