Bűnügy

2023.03.01. 12:33

Több éven keresztül herbállal és kristállyal kereskedtek, a kalocsai bíróság elítélte őket

Egy 21 éves férfi több éven keresztül kábítószereket árult, őt a Kalocsai Járásbíróság 3 év 6 hónap börtönre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk a férfi 17 éves kora óta különböző drogokat (új pszichoaktív anyagot) fogyasztott. 2019-ben Kalocsán herbált és kristályt szerzett be, amit aztán tovább értékesített egy kalocsai férfinek (az ügy III. rendű vádlottja) 0,1 gramm/1000 forint áron. Később egy illegálisan működő weboldalról rendelt kábítószert saját, és az élettársa (az ügy IV. rendű vádlottja) részére, összesen 91 ezer forint értékben. A megrendelt anyagból egy ismerősének is eladott (az ügy II. rendű vádlottja), aki azt részben elfogyasztotta, részben pedig tovább értékesítette. A Nemzeti Nyomozó Iroda ezt az illegálisan működő weboldalt időközben felszámolta és működtetőivel szemben büntetőeljárást indított – derül ki a Kecskeméti Törvényszék közleményéből.

A nyomozók a férfit egy közúti ellenőrzés során igazoltatták és tőle pszichoaktív anyagot foglalt le. A férfi élettársa szintén kereskedett a pszichoaktív anyaggal.

A bíróság a férfi élettársát 200 ezer forint pénzbüntetésre, míg a II. és III. rendű vádlottakat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában