Kék hírek

2023.03.06. 14:14

Merényletkísérlet a személyvonat ellen?

Hatalmas beton körgyűrűt helyeztek ismeretlenek a vasúti sínek közé pénteken a Mátéházapuszta és Baja állomás között. Szerencsére nem történt tragédia, a Bajára tartó személyvonatot időben megállították. A rendőrség nyomozást rendelt el a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.

Tapodi Kálmán

Fotó: Beküldött fotó

A MÁVINFORM közösségi oldalán március 3-án 19.11-kor megjelent közlemény szerint: „A Kiskunfélegyházáról Bajára tartó, Bácsalmásról 18.12-kor továbbindult InterRégió vonat (7823) rendőrségi intézkedés miatt várakozásra kényszerül Mátéházapuszta és Baja állomás között, emiatt megnő a menetideje.”

A közelben élők a bejegyzés alatti hozzászólásaikban találgatták, hogy mi történhetett, és az egyik utas felvételt is közölt a sínek közé helyezett betongyűrőről.

„Még szerencse, hogy időben meg tudott állni a vonat és nem lett baj! Nem tudom, ki lehet az, akinek ilyet kiad az esze, de remélem, megkapja a méltó büntetését.” – írta az egyik hozzászóló, akinek véleményével többen is egyet értettek. Egy közelben élő lakos is meglepődött, hogy ott állt meg a személyvonat.

„Itt megy el mögöttem, furcsa volt, hogy lelassít és megállt. Jöttek a rendőrök és tűzoltóság. Abban a hitben voltam, hogy valakit elcsapott. Ott voltam egy pár méterre tőlük.” – számolt be a történtekről a vasúttársaság közösségi oldalán egy szemtanú.

A rendőrség az esettel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta.

„A történtekkel összefüggésben a Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt jelenleg nem áll módunkban közölni.” – válaszolta lapunk megkeresésére a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában