Zaklatás

2023.03.29. 09:29

Megszegte a távoltartást és a bíróság előtt is randalírozott a lajosmizsei férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség kapcsolati erőszak, magánlaksértés, garázdaság és zaklatás miatt emelt vádat egy férfi ellen. A szakításba belenyugodni nem tudó, távoltartás hatálya alatt álló férfi tovább zaklatta volt élettársát és amikor a nő emiatt ismételten távoltartást kezdeményezett, még a bíróság épülete előtt is randalírozott, fenyegetőzött. Az elkövető a nő kísérőjét bántalmazta, az autóját megrongálta.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi és élettársa kapcsolata a férfi italozó magatartása és a tettlegességig fajuló viták miatt megromlott. Amikor a vádlott 2022 februárjában a lakásuk berendezési tárgyait is összetörte, a nő az ingatlanuk tetőterébe költözött a két közös kiskorú gyermekükkel. A férfi azonban a kapcsolatuk megszakadásába nem tudott belenyugodni, folyamatosan szemmel tartotta és követte a nőt mindenhova, az utcán hangosan kiabált vele, sérelmezve a szakítást.

A folyamatos zaklatások miatt a nő Tiszakécskére költözött, majd távoltartást kezdeményezett a férfival szemben, amelynek során a bíróság előtt a felek egyezséget kötöttek. A vádlott azonban azt még aznap megszegte, különböző hívószámú készülékekről előbb telefonon, majd az asszony új otthonánál megjelenve ismét személyesen is háborgatni kezdte a nőt. 2022 októberében a nő kapujának lemezborítását letépte és az udvarban előbb a biztonsági kamerát, majd a klímaberendezést akarta leverni. A sértett megpróbálta megakadályozni ebben, azonban a férfi a falhoz nyomta, a haját tépte és többször a lábába rúgott.

A nő ezután a távoltartás szabályainak rendszeres megszegése miatt ismét a bírósághoz fordult. A 2022. október 27-re kitűzött tárgyalás előtt a férfi a bíróság épülete előtt, majd a bejáratnál hangoskodott, a volt élettársát trágár szavakkal illette, ami miatt a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Végül az utcán megvárta az épületből kijövő nőt és kísérőjét, akit a ruhájánál megragadott, belerúgott és megütötte, majd a közelben parkoló autójába többször belerúgott.

Mivel a férfi a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet alatt sem hagyta abba a nő telefonos zaklatását, a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kapcsolati erőszak bűntettével, magánlaksértés, zaklatás, valamint garázdaság vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában