Határvédelem

2023.03.27. 09:28

Kelebián és Nemesnádudvaron tartóztattak fel migránsokat a rendőrök

A rendőrök vasárnap 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 168 határsértőt tartóztattak fel és 217 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Bács-Kiskunban 9 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Nemesnádudvar közigazgatási területén – közölte a rendőrség.    

Csongrád-Csanád vármegyében összesen 157 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom Kiszombor, Röszke, Szatymaz, Szeged és Tiszasziget közigazgatási területén.    

Budapesten 1 és Pest vármegyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott migránsok afgán, albán, bangladesi, kínai, koszovói, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a hatályos, magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mint írják, az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 18, Csongrád-Csanád vármegyében 199 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Kiszombor közigazgatási területén vasárnap 23 óra 20 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy ukrán férfit, aki egy lengyel személyautót vezetett, amelyben hat, magát bangladesi állampolgárnak valló férfi utazott.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 7 embert fogtak el, tiltott határátlépés miatt 2 és embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, de akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában