Kecskemét

2023.03.30. 07:59

Kegyetlenség: egy székkel verte halálra a cigit kérő hívatlan vendéget a büntetett előéletű férfi

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben, aki ittasan egy férfit ököllel, majd egy székkel többször fejen ütötte. A bántalmazás következtében a sértett rövid időn belül életét vesztette.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A  büntetett előéletű, kecskeméti férfi 2022. szeptember 9. napján a Kecskeméten szűk családi körben a testvére névnapját ünnepelte, amelyen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, amelytől az udvaron egy asztalra borulva elaludt.

A délutáni órákban, hívatlanul ittas állapotban a sértett is megérkezett a házhoz. Besétált a nyitott kapun, majd az udvaron alvótól cigarettát kért. Felébredt és közölte, hogy nem ad neki cigit, majd visszahajtotta a fejét az asztalra. A vendég válaszul egy pohárral hátulról fejbe dobta a vádlottat.

A férfi erre felugrott az asztaltól, szembe fordult a férfivel és ököllel, több alkalommal arcon ütötte, majd felkapott egy széket és azzal többször, nagy erővel lesújtott a vendég fejére, aki az ütésektől a földre esett és a fejét a talajba ütötte.

A bántalmazás következtében a férfi életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd kórházi gyógykezelése ellenére két hónapon belül meghalt. A bántalmazás és a sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés állt fenn.

Egy székkel verte halálra a cigit kérő férfit
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség   

A vádlott többször állt már bíróság előtt, legutóbbi börtönbüntetéséből alig fél évvel a cselekmény elkövetését megelőzően szabadult, jelen eljárásban már többszörös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a férfit halált okozó testi sértéssel vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.  A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Korábban is beszámoltunk egy hasonló esetről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában