Tragédia

2023.03.27. 13:57

Gyorshajtás okozhatta a halálos balesetet Páhinál – galériával

Egy 22 éves férfi vesztette életét vasárnap este a Kiskőrös és Páhi között vezető 5301-es számú úton, amikor autójuk lesodródott az útról és árokba csapódott. A balesetben egy 21 éves férfi súlyos, életveszélyes, a 20 éves férfi, aki az autót vezette, pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök késő éjszakáig helyszíneltek, félpályás útzár volt érvényben, az elsődleges információk szerint feltehetőleg a jármű vezetője túl gyorsan hajtott.

Pozsgai Ákos

Egy ember elhunyt a vasárnapi balesetben

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a baleset vasárnap este félnyolc után néhány perccel történt, a személyautó Kiskőrös felől Páhi felé haladt, amikor az eddigi információk szerint feltehetőleg a nagy sebessége miatt, egy balra ívelő kanyarban a járművet vezető 20 éves férfi elvesztette uralmát a gépjármű felett, letért az útról és árokba csapódott a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság közleménye szerint.

A baleset helyszínére több városból is riasztottak mentőegységeket, valamint a kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak. Helyszíni információink szerint az autó több tíz métert sodródott, többször megpördült, a felismerhetetlenségig összetört.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a járműbe egy ember beszorult, őt a műszaki mentést végző tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a roncsból. A baleset következtében a hátul utazó 22 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, nem tudták megmenteni az életét a mentők. Az elől utazó 21 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők hosszú időn át küzdöttek érte, végül sikerült stabil állapotban a kecskeméti kórházba szállítani. 

A sofőr is súlyosan megsérült, őt a kiskőrösi mentők a kiskunhalasi kórházba szállították. 

A baleset körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja szakértők bevonásával.

– A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti – írta közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Óva intették a járművezetőket, és felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be. – Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák! Tegyen a saját és utasai biztonságáért, ne hajtson gyorsan! … hogy mindenki hazaérjen! – zárta közleményét a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában